Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta 2020-05-24 Szenvedélyünk az étkezés, ez az egyik passziónk a sok közül, amelyben igazán egymásra találtunk. Megismerkedésünk pillanatától keressük, kutatjuk az új ízeket, helyeket, ami feltölt bennünket: legyen az egy egyszerű étel vagy egy Michelin csillagos étterem menüsora. Hiszünk abban, hogy jót és jól főzni csak természetes, válogatott alapanyagokból lehet, kerülve a mesterséges ízfokozókat, […]
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta 2020-09-09 Ami számomra a legnehezebb egy diéta betartásánál a délutáni étkezés, mindig valami édeset kívánok és idő hiányában fontos, hogy gyorsan elkészíthető is legyen. Ajánlom nektek a kedvencemet – egészséges, diétás tízórait vagy uzsonnát készíthetsz magadnak egyszerűen, nem kell más hozzá, mint natúr joghurt és válogathatsz cukormentes lekvárjaink közül. Miben különbözik az így […]
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta 2020-10-16 Természetes immunerősítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatása révén használhatjuk a megfázásos időszakban! Több ok miatt is hatásos, az egyik, hogy cukorszirupként bevonatot képez a gyulladt nyelőcsövön, így csökkenti az irritációt. A másik ok pedig a hidrogén-peroxid, mely fertőtlenítő hatású, a baktériumok ezt ki nem állhatják. A legjobb, ha naponta kanalazol akácmézből vagy hársmézből napközben. […]
Bulgurkoch
Gőcze Renáta 2019-12-04 A rizskochot mindenki ismeri és szereti, nálunk nincs olyan hét, hogy a mama ne készítene az unokáknak. Nehéz kivárni, amikor kisül, hogy kihűljön, így legtöbbször még langyosan kerül tányérra. Hozzávalók 300 gramm bulgur 3 dl víz 3 dl tej xilites vaníliás cukor reszelt ciromhéj 6 darab tojás 50 gramm vaj csipet só […]
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta 2023-03-03 Ahány ház annyi szokás, ki hogyan készíti el ezt a sajtkrémet. Megosztó is tud lenni, hisz a juhtúró jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Kellemesen ízesítve azonban nem hiszem, hogy van aki visszautasítja. Hozzávalók 200 gramm bryndza, azaz juhtúró 150 gramm tejföl bors apróra vágott medvehagyma (Ötlet: Ültess a kertedbe egy kis tővel […]
Körözött, a család kedvence
Gőcze Renáta 2023-04-12 Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, talán ez a leggyorsabb is. A legjobb, ha pár órával fogyasztás előtt keverjük össze a hozzávalókat, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek – szerintem ez a legnagyobb titka a körözöttnek! Hozzávalók 250 gramm tehéntúró 200 gramm tejföl (mi igazán habosan, krémesen szeretjük) metélőhagyma fűszerpaprika (opcionális) kömény […]
Pikáns lilahagymalekvár
Gőcze Renáta 2022-05-13 Emlékszem, amikor először ettem hagymalekvárt, először nem tudtam megfogalmazni pontosan mit érzek, hiszen egyszerre volt édes és sós, kicsit savanyú, állaga ragacsos, de alig bírtam abbahagyni. Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e pikáns feltétet. Lényegében mindenhez megy 🙂 sajtokhoz, sült húsokhoz, zöldségekhez… de tálalhatjuk puliszkára is – a legegyszerűbb ételt […]
Kacsamell polentával és lilahagymalekvárral
Gőcze Renáta 2021-03-10 A sült kacsamellet legtöbben ott rontják el, hogy túlsütik, ami a legnagyobb hiba, amit ezzel a elsőrendű hússal el lehet követni. Az igazi ínyencek a kacsát angolosan, azaz rozén fogyasztják. Hozzávalók a polentához 300 ml tej 300 ml víz 20 gr vaj 130 gr kukorica dara só, bors Legtöbben félnek belevágni és […]
Császármorzsa
Gőcze Renáta 2020-11-20 Egy tartalmas leves után szívesen fogyasztunk valami édeset, így nálunk a császármorzsa egy kedvelt főétel. Hozzávalók 60 gramm cukor 6 tojás 285 ml tej 1 csomag vaníliás cukor 150gramm liszt csipet só (lisztbe keverjük) 120 gramm vaj Szerintem az osztrákok a mesterei ennek az ételnek, így hiába kóstoltam már számtalan családnál, nekem […]
Szilvás gombóc vagy derelye?
Gőcze Renáta 2021-08-13 Egy érv a lekvárral való töltés mellett – nem kell attól tartani, hogy kidurran a gombóc és a leve távozik a főzőlébe… Hozzávalók a tésztához 700 gramm burgonya 1 evőkanál zsír 2 db tojás 200 gramm liszt só (a tészta elkészítése A tökéletes nudli receptnél) Nem szívesen dolgozom liszttel a konyhában, mert […]
A tökéletes nudli
Gőcze Renáta 2020-08-26 3! legyet egy csapásra – derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából! Hozzávalók 700 gramm burgonya 1 evőkanál zsír 2 db tojás 200 gramm liszt só A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a zsírt, a tojásokat és szép fokozatosan adagold hozzá a […]
A nagyi palacsintájának nincsen párja!
Gőcze Renáta 2020-08-23 Egy dologban pocsék vagyok, az pedig a palacsintasütés! Az egyszerű dolgok nekem valahogy a legnehezebb dolgok… pláne, hogy a nagyi palacsintája hibátlan és verhetetlen! Hozzávalók 200gramm liszt 2 tojás 400ml tej só 2 evőkanál étolaj egy kis szóda Talán ott rontom el, hogy recept alapján próbálom elkészíteni. A palacsintát pedig nem lehet […]
Sütőtök krémleves almával
Gőcze Renáta 2020-11-04 Tökfaragás, töksütés, tökös ételek… Talán a legegyszerűbb és leggyorsabb krémlevest készíteni belőle. Almával készítem, mellyel sokkal ízletesebb. Hozzávaló 4 főre 500gr sütőtökpüré kisebb hagyma vaj 2 db alma 3dl víz (vagy alaplé) 2dl tejszín fűszerek: só, bors, szerecsendió és kakukkfű Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt a sütőbe helyezni, maradjon másnapra is bőven […]