Barion Pixel
Pikáns lilahagymalekvár
Gőcze Renáta
2022-05-13

Emlékszem, amikor először ettem hagymalekvárt, először nem tudtam megfogalmazni pontosan mit érzek, hiszen egyszerre volt édes és sós, kicsit savanyú, állaga ragacsos, de alig bírtam abbahagyni.

Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e pikáns feltétet. Lényegében mindenhez megy 🙂 sajtokhoz, sült húsokhoz, zöldségekhez… de tálalhatjuk puliszkára is – a legegyszerűbb ételt is feldobja!

A hagymalekvár készítésének legnehezebb része a tisztítás és a hagyma közepének az eltávolítása, (ha a hagymalekvár készítésére vállalkozol, ne hanyagold el ezt a lépést, különben megkeseredhet), majd az aprítás.

Inzulinrezisztensként sokat próbálkoztam elkészíteni a hagymalekvárt cukor hozzáadása nélkül (diétánkban a cukor tiltólistás), azonban kudarcot vallottam – az első lépés ugyanis a cukor karamellizálása és ebben a lilahagyma átforgatása….az elveimből azonban nem engedtem, így a természetes ízesítőszert vettem alapul, cukor helyett mézet használtam (igaz, diétánkban mézet sem fogyaszthatunk, de a lelkemnek még mindig jobb így….)!
Az aprított hagymát tehát méz, balzsamecet, fűszerek és saját cukormentes szilvalekvárunk hozzáadásával átforgattuk, majd addig főztük, míg egészen sötét barnás-bordó színe nem lett és teljesen meg nem puhult a hagyma, valamint az állaga kellően ragacsossá nem vált.

A Gőcze pikáns lilahagymalekvár igazi egyedi ínyencség, gazdagon bántunk a fűszerekkel, hisz ettől válik különlegessé!

A hagymalekvárt ugyanúgy sterilizált üvegekbe töltöttük, mint minden más lekvárunkat és pástétomunkat, majd hőkezeltük, így felbontásig hosszú ideig polcon tartható, utána azonban hűtőben tárolandó, bár nem hiszem hogy marad belőle 😉

Bejegyzések

Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03

Termékajánló

Pikáns Lilahagymalekvár

1450Ft

Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e pikáns feltétet. Lényegében mindenhez megy 🙂 sajtokhoz, sült húsokhoz, zöldségekhez… de tálalhatjuk puliszkára is – a legegyszerűbb ételt is feldobja!

A hagymalekvár készítésének legnehezebb része a tisztítás és a hagyma közepének az eltávolítása, (ha a hagymalekvár készítésére vállalkozol, ne hanyagold el ezt a lépést, különben megkeseredhet), majd az aprítás.

Inzulinrezisztensként sokat próbálkoztam elkészíteni a hagymalekvárt cukor hozzáadása nélkül (diétánkban a cukor tiltólistás), azonban kudarcot vallottam – az első lépés ugyanis a cukor karamellizálása és ebben a lilahagyma átforgatása….az elveimből azonban nem engedtem, így a természetes ízesítőszert vettem alapul, cukor helyett mézet használtam (igaz, diétánkban mézet sem fogyaszthatunk, de a lelkemnek még mindig jobb így….)!
Az aprított hagymát tehát méz, balzsamecet, fűszerek és saját cukormentes szilvalekvárunk hozzáadásával átforgattuk, majd addig főztük, míg egészen sötét barnás-bordó színe nem lett és teljesen meg nem puhult a hagyma, valamint az állaga kellően ragacsossá nem vált.

A Gőcze pikáns lilahagymalekvár igazi egyedi ínyencség, gazdagon bántunk a fűszerekkel, hisz ettől válik különlegessé!

A hagymalekvárt ugyanúgy sterilizált üvegekbe töltöttük, mint minden más lekvárunkat és pástétomunkat, majd hőkezeltük, így felbontásig hosszú ideig polcon tartható, utána azonban hűtőben tárolandó, bár nem hiszem hogy marad belőle 😉

Pikáns Lilahagymalekvár

1450Ft

Bejegyzések

Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03

Termékajánló

Pikáns Lilahagymalekvár

1450Ft

Bejegyzések

Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Kik vannak a Gőcze termékek mögött
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Gőcze Renáta
2020-05-24
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Cukormentes, IR-barát joghurt
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Gőcze Renáta
2020-09-09
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Méz
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Gőcze Renáta
2020-10-16
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bulgurkoch
Bulgurkoch
Gőcze Renáta
2019-12-04
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03
Bryndzát vacsorára!
Bryndzát vacsorára!
Gőcze Renáta
2023-03-03
Körözött, a család kedvence
Körözött, a család kedvence
Gőcze Renáta
2023-04-12
Körözött, a család kedvence
Körözött, a család kedvence
Gőcze Renáta
2023-04-12