fbpx

Blog

Bulgurkoch

Bulgurkoch

A rizskochot mindenki ismeri és szereti, nálunk nincs olyan hét, hogy a mama ne készítene az unokáknak. Nehéz kivárni, amikor kisül, hogy kihűljön, így legtöbbször még langyosan kerül tányérra. Szebb szeleteket tálalhatunk, ha kihűl, de nem mindig bírunk addig...

bővebben
Mézeskalács

Mézeskalács

Mézeskalács nélkül nincs karácsonyi készülődés, felnőttnek, gyereknek egyaránt kedves időtöltés a sütéssel az adventre hangolódni. Hagyomány nálunk is megtölteni a sütis dobozokat egy kis finomsággal és kiváló délutáni elfoglaltság az apróságok díszítése, mindenki...

Vendéglátónak lenni nem könnyű feladat…

Vendéglátónak lenni nem könnyű feladat…

Vendégül látni az egész családot, rokonságot, barátokat... nem könnyű feladat.  Mindenki megtapasztalta már, milyen fárasztó, több órás vásárlás után, a konyhában folytatni a harcot, futni az idővel, amikor megpróbálsz mindent frissen az asztalra tenni,...

Ajándékozás

Ajándékozás

Kortól függetlenül felcsillan a szemünk, ha ajándékozásról hallunk, hiszen kedvesség, szívesség van mögötte, általában valamilyen alkalom emlékezetessé tétele céljából adjuk. Éppen ezért szeretnénk mindig tökéletes ajándékot választani, legyen az eredeti, egyedi,...

Tévhitek a vegyes virágmézről

Tévhitek a vegyes virágmézről

Sokan tévesen hiszik, hogy a vegyes virágméz rosszabb minőségű a többi mézfajtához képest. Többféle virágról gyűjtött nektárból tevődik össze, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk. Színe és íze sokféle lehet, függ attól milyen virágok nyíltak épp, merre...

A méz jó torokgyulladásra, köhögésre

A méz jó torokgyulladásra, köhögésre

Természetes immunerősítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatása révén használhatjuk a megfázásos időszakban! Több ok miatt is hatásos, az egyik, hogy cukorszirupként bevonatot képez a gyulladt nyelőcsövön, így csökkenti az irritációt. A másik ok pedig a...

A mi lecsónk

A mi lecsónk

Igaz már közel sincs lecsó szezon, de sokan - köztük mi is - tettünk el pár üveg lecsót, amiből a következő szezonig gondoskodhatunk egy gyors ebédről, igaz nem olyan mennyei, mint a friss zöldségből, de felelevenítem, hogyan is készül nyáron nálunk a lecsó.Nem...

Gőcze kolbász

Gőcze kolbász

Miben más ez a kolbász, mint a többi? Ha még nem kóstoltad, szeretném nektek bemutatni; Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, faggyús részeket, porcogókat teljes mértékben eltávolítjuk a húsról, majd szalonna hozzáadásával daráljuk és fűszerezzük. Hiszünk abban,...

Az vagy, amit megeszel

Az vagy, amit megeszel

Az egészséges táplálkozás szállóigéjévé vált a mondás "Az vagy, amit megeszel!". Nemcsak az a fontos, hogy mit eszel, hanem az is hogy mit, mivel, mikor, mennyit és hogyan. Egyre többen tapasztaljuk, mekkora kihívás mentesen és helyesen táplálkozni a mai világban,...

Zakuszka – Az ősz íze egyetlen falatban

Zakuszka – Az ősz íze egyetlen falatban

Idegen számotokra a zakuszka kifejezés? Jobban ismeritek azt a szót, hogy ajvár? Vagy egyikről sem hallottál? 😀 A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle...

Gőcze Receptúra

Gőcze Receptúra

Ízek, melyeket gyerekkoromban éreztem utoljára, nagymamám órákat töltött a konyhában amikor is több fogásos ételsorokat készített hétvégén a családnak, de rég is volt.... nem vagyok egyedül, sokan nosztalgiázunk a mama főztjéről. Fülemben csengnek beszélgetések...

Ételintolerancia?

Ételintolerancia?

Munkámból kifolyólag rengeteg emberrel találkozom, sokak életébe betekintést nyerek és azt tapasztalom, hogy mindenkinek van egy története. Történet a gyerekkorból, az iskoláról, felnőtté válással kapcsolatban, mivel kellett és mivel nem kellett foglalkoznia régen,...

Kapcsolat

06 30 777 9666

Adatkezelés