Blog

Sütőtök krémleves almával
Tökfaragás, töksütés, tökös ételek ...talán a legegyszerűbb és leggyorsabb krémlevest készíteni belőle - almával készítem, mellyel sokkal ízletesebb. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt a sütőbe helyezni, maradjon másnapra is bőven a sütőtökből, hisz sokkal...
A nagyi palacsintájának nincsen párja!
Egy dologban pocsék vagyok, az pedig a palacsintasütés! Az egyszerű dolgok nekem valahogy a legnehezebb dolgok... pláne, hogy a nagyi palacsintája hibátlan és verhetetlen! Talán ott rontom el, hogy recept alapján próbálom elkészíteni. A palacsintát pedig nem lehet...
A tökéletes nudli
3! legyet egy csapásra - derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából! Hozzávalók: 700gramm burgonya 1evőkanál zsír 2db tojás 200gramm liszt só A tészta elkészítése: A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és...
Szilvás gombóc vagy derelye?
Nem szívesen dolgozom liszttel a konyhában, mert az első gondolatom a vele járó takarítás, ami még nagyobb feladat, ha segítséget is kapok közben. Elkészítése családi programnak tökéletes, bár én jobban szerettem gyerekként is inkább fogyasztani, mint elkészíteni......
Császármorzsa
Egy tartalmas leves után szívesen fogyasztunk valami édeset, így nálunk a császármorzsa egy kedvelt főétel. Szerintem az osztrákok a mesterei ennek az ételnek, így hiába kóstoltam már számtalan családnál, nekem még mindig az a befutó. Az alapvető különbség, hogy sok...
Kacsamell polentával és lilahagymalekvárral
Legtöbben félnek belevágni és inkább csak étteremben rendelnek kacsát, azonban ha sikerül eltalálni a megfelelő sütési technikát, mennyei lakomát varázsolhatsz egy pillanat alatt a családi asztalra és garantálom, mindenki megnyalja mind a tíz ujját az étkezés után...
Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?
Szenvedélyünk az étkezés, ez az egyik passziónk a sok közül, amelyben igazán egymásra találtunk. Megismerkedésünk pillanatától keressük, kutatjuk az új ízeket, helyeket, ami feltölt bennünket: legyen az egy egyszerű étel vagy egy Michelin csillagos étterem menüsora....
Zellerkrémleves egy pillanat alatt…
Rohanó életünkben néha még az is nehézséget okoz, hogy kitaláljuk mit főzzünk, így igazán hasznos pár olyan recept, ami segítségünkre van, ha még bevásárolni sincs időnk. Gyorsan valami finomat kell varázsolni az asztalra, de ugyanakkor legyen házias és változatos?...
Fűszerek az életünkben
A fűszerek és fűszernövények nagy szerepet játszanak az életünkben, ízükkel, színükkel ízletessé teszik az alapanyagokat, termékeinket - nélkülük egyhangú lenne minden étel. Alapelv, hogy mindig az étel ízét emeljük ki a fűszerezéssel, azonban nem szabad...
Pikáns lilahagymalekvár
Emlékszem, amikor először ettem hagymalekvárt, először nem tudtam megfogalmazni pontosan mit érzek, hiszen egyszerre volt édes és sós, kicsit savanyú, állaga ragacsos, de alig bírtam abbahagyni. Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e...
Körözött, a család kedvence
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, talán ez a leggyorsabb is Ennek a krémnek fontos alkotóeleme a hagyma - lilahagyma vagy vöröshagyma? lényegében mindegy - azonban fontos, hogy minél kisebb darabokra aprítsuk, akár pépként is hozzáadhatjuk a túróhoz. A...
Bryndzát vacsorára!
Ahány ház annyi szokás, ki hogyan készíti el ezt a sajtkrémet. Megosztó is tud lenni, hisz a juhtúró jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Kellemesen ízesítve azonban nem hiszem, hogy van aki visszautasítja. A sztrapacska elengedhetetlen kiegészítőjeként...
Bulgurkoch
A rizskochot mindenki ismeri és szereti, nálunk nincs olyan hét, hogy a mama ne készítene az unokáknak. Nehéz kivárni, amikor kisül, hogy kihűljön, így legtöbbször még langyosan kerül tányérra. Szebb szeleteket tálalhatunk, ha kihűl, de nem mindig bírunk addig...
Mézeskalács
Mézeskalács nélkül nincs karácsonyi készülődés, felnőttnek, gyereknek egyaránt kedves időtöltés a sütéssel az adventre hangolódni. Hagyomány nálunk is megtölteni a sütis dobozokat egy kis finomsággal és kiváló délutáni elfoglaltság az apróságok díszítése, mindenki...
Vendéglátónak lenni nem könnyű feladat…
Vendégül látni az egész családot, rokonságot, barátokat... nem könnyű feladat. Mindenki megtapasztalta már, milyen fárasztó, több órás vásárlás után, a konyhában folytatni a harcot, futni az idővel, amikor megpróbálsz mindent frissen az asztalra tenni,...
Ajándékozás
Kortól függetlenül felcsillan a szemünk, ha ajándékozásról hallunk, hiszen kedvesség, szívesség van mögötte, általában valamilyen alkalom emlékezetessé tétele céljából adjuk. Éppen ezért szeretnénk mindig tökéletes ajándékot választani, legyen az eredeti, egyedi,...
Tévhitek a vegyes virágmézről
Sokan tévesen hiszik, hogy a vegyes virágméz rosszabb minőségű a többi mézfajtához képest. Többféle virágról gyűjtött nektárból tevődik össze, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk. Színe és íze sokféle lehet, függ attól milyen virágok nyíltak épp, merre...
A méz jó torokgyulladásra, köhögésre
Természetes immunerősítő, baktériumölő, gyulladásgátló hatása révén használhatjuk a megfázásos időszakban! Több ok miatt is hatásos, az egyik, hogy cukorszirupként bevonatot képez a gyulladt nyelőcsövön, így csökkenti az irritációt. A másik ok pedig a...
Cukormentes, IR-barát joghurtot készíts magadnak otthon uzsonnára
Ami számomra a legnehezebb egy diéta betartásánál a délutáni étkezés, mindig valami édeset kívánok és idő hiányában fontos, hogy gyorsan elkészíthető is legyen. Ajánlom nektek a kedvencemet - egészséges, diétás tízórait vagy uzsonnát készíthetsz magadnak egyszerűen,...
A mi lecsónk
Igaz már közel sincs lecsó szezon, de sokan - köztük mi is - tettünk el pár üveg lecsót, amiből a következő szezonig gondoskodhatunk egy gyors ebédről, igaz nem olyan mennyei, mint a friss zöldségből, de felelevenítem, hogyan is készül nyáron nálunk a lecsó.Nem...
Gőcze kolbász
Miben más ez a kolbász, mint a többi? Ha még nem kóstoltad, szeretném nektek bemutatni; Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, faggyús részeket, porcogókat teljes mértékben eltávolítjuk a húsról, majd szalonna hozzáadásával daráljuk és fűszerezzük. Hiszünk abban,...
Az vagy, amit megeszel
Az egészséges táplálkozás szállóigéjévé vált a mondás "Az vagy, amit megeszel!". Nemcsak az a fontos, hogy mit eszel, hanem az is hogy mit, mivel, mikor, mennyit és hogyan. Egyre többen tapasztaljuk, mekkora kihívás mentesen és helyesen táplálkozni a mai világban,...
Zakuszka – Az ősz íze egyetlen falatban
Idegen számotokra a zakuszka kifejezés? Jobban ismeritek azt a szót, hogy ajvár? Vagy egyikről sem hallottál? 😀 A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle...
Gőcze Receptúra – hogyan készül a zakuszka?
Ízek, melyeket gyerekkoromban éreztem utoljára, nagymamám órákat töltött a konyhában amikor is több fogásos ételsorokat készített hétvégén a családnak, de rég is volt.... nem vagyok egyedül, sokan nosztalgiázunk a mama főztjéről. Fülemben csengnek beszélgetések...
Ételintolerancia?
Munkámból kifolyólag rengeteg emberrel találkozom, sokak életébe betekintést nyerek és azt tapasztalom, hogy mindenkinek van egy története. Történet a gyerekkorból, az iskoláról, felnőtté válással kapcsolatban, mivel kellett és mivel nem kellett foglalkoznia régen,...