fbpx

Blog

Kacsamell polentával és lilahagymalekvárral

Kacsamell polentával és lilahagymalekvárral

Legtöbben félnek belevágni és inkább csak étteremben rendelnek kacsát, azonban ha sikerül eltalálni a megfelelő sütési technikát, mennyei lakomát varázsolhatsz egy pillanat alatt a családi asztalra és garantálom, mindenki megnyalja mind a tíz ujját az étkezés után...

bővebben

Kik vannak a Gőcze Termékek mögött?

Szenvedélyünk az étkezés, ez az egyik passziónk a sok közül, amelyben igazán egymásra találtunk. Megismerkedésünk pillanatától keressük, kutatjuk az új ízeket, helyeket, ami feltölt bennünket: legyen az egy egyszerű étel vagy egy Michelin csillagos étterem menüsora....

Zellerkrémleves egy pillanat alatt…

Rohanó életünkben néha még az is nehézséget okoz, hogy kitaláljuk mit főzzünk, így igazán hasznos pár olyan recept, ami segítségünkre van, ha még bevásárolni sincs időnk. Gyorsan valami finomat kell varázsolni az asztalra, de ugyanakkor legyen házias és változatos?...

Fűszerek az életünkben

A fűszerek és fűszernövények nagy szerepet játszanak az életünkben, ízükkel, színükkel ízletessé teszik az alapanyagokat, termékeinket - nélkülük egyhangú lenne minden étel. Alapelv, hogy mindig az étel ízét emeljük ki a fűszerezéssel, azonban nem szabad túlzásokba...

Pikáns lilahagymalekvár

Emlékszem, amikor először ettem hagymalekvárt, először nem tudtam megfogalmazni pontosan mit érzek, hiszen egyszerre volt édes és sós, kicsit savanyú, állaga ragacsos, de alig bírtam abbahagyni. Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e...

Körözött, a család kedvence

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, talán ez a leggyorsabb is   Ennek a krémnek fontos alkotóeleme a hagyma - lilahagyma vagy vöröshagyma? lényegében mindegy - azonban fontos, hogy minél kisebb darabokra aprítsuk, akár pépként is hozzáadhatjuk a túróhoz. A...

Bryndzát vacsorára!

Ahány ház annyi szokás, ki hogyan készíti el ezt a sajtkrémet. Megosztó is tud lenni, hisz a juhtúró jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Kellemesen ízesítve azonban nem hiszem, hogy van aki visszautasítja. A sztrapacska elengedhetetlen kiegészítőjeként...

Bulgurkoch

A rizskochot mindenki ismeri és szereti, nálunk nincs olyan hét, hogy a mama ne készítene az unokáknak. Nehéz kivárni, amikor kisül, hogy kihűljön, így legtöbbször még langyosan kerül tányérra. Szebb szeleteket tálalhatunk, ha kihűl, de nem mindig bírunk addig várni...

Mézeskalács

Mézeskalács nélkül nincs karácsonyi készülődés, felnőttnek, gyereknek egyaránt kedves időtöltés a sütéssel az adventre hangolódni. Hagyomány nálunk is megtölteni a sütis dobozokat egy kis finomsággal és kiváló délutáni elfoglaltság az apróságok díszítése, mindenki...

Vendéglátónak lenni nem könnyű feladat…

Vendégül látni az egész családot, rokonságot, barátokat... nem könnyű feladat.  Mindenki megtapasztalta már, milyen fárasztó, több órás vásárlás után, a konyhában folytatni a harcot, futni az idővel, amikor megpróbálsz mindent frissen az asztalra tenni, hogy mindenki...

Ajándékozás

Kortól függetlenül felcsillan a szemünk, ha ajándékozásról hallunk, hiszen kedvesség, szívesség van mögötte, általában valamilyen alkalom emlékezetessé tétele céljából adjuk. Éppen ezért szeretnénk mindig tökéletes ajándékot választani, legyen az eredeti, egyedi,...

Tévhitek a vegyes virágmézről

Sokan tévesen hiszik, hogy a vegyes virágméz rosszabb minőségű a többi mézfajtához képest. Többféle virágról gyűjtött nektárból tevődik össze, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk. Színe és íze sokféle lehet, függ attól milyen virágok nyíltak épp, merre...

A mi lecsónk

Igaz már közel sincs lecsó szezon, de sokan - köztük mi is - tettünk el pár üveg lecsót, amiből a következő szezonig gondoskodhatunk egy gyors ebédről, igaz nem olyan mennyei, mint a friss zöldségből, de felelevenítem, hogyan is készül nyáron nálunk a lecsó.Nem...

Gőcze kolbász

Miben más ez a kolbász, mint a többi? Ha még nem kóstoltad, szeretném nektek bemutatni; Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, faggyús részeket, porcogókat teljes mértékben eltávolítjuk a húsról, majd szalonna hozzáadásával daráljuk és fűszerezzük. Hiszünk abban,...

Az vagy, amit megeszel

Az egészséges táplálkozás szállóigéjévé vált a mondás "Az vagy, amit megeszel!". Nemcsak az a fontos, hogy mit eszel, hanem az is hogy mit, mivel, mikor, mennyit és hogyan. Egyre többen tapasztaljuk, mekkora kihívás mentesen és helyesen táplálkozni a mai világban,...

Zakuszka – Az ősz íze egyetlen falatban

Idegen számotokra a zakuszka kifejezés? Jobban ismeritek azt a szót, hogy ajvár? Vagy egyikről sem hallottál? 😀 A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle...

Gőcze Receptúra – hogyan készül a zakuszka?

Ízek, melyeket gyerekkoromban éreztem utoljára, nagymamám órákat töltött a konyhában amikor is több fogásos ételsorokat készített hétvégén a családnak, de rég is volt.... nem vagyok egyedül, sokan nosztalgiázunk a mama főztjéről. Fülemben csengnek beszélgetések...

Ételintolerancia?

Munkámból kifolyólag rengeteg emberrel találkozom, sokak életébe betekintést nyerek és azt tapasztalom, hogy mindenkinek van egy története. Történet a gyerekkorból, az iskoláról, felnőtté válással kapcsolatban, mivel kellett és mivel nem kellett foglalkoznia régen,...

Rólunk

Ismerj meg jobban bennünket, termékeinket, gondolatainkat, receptjenket – törekedtünk gyors, könnyű ételeket összegyűjteni kedvenceinkből és bemutatni mi hogyan készítjük! Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Bejegyzéseink

Kapcsolat:

06 30 777 9666

info@goczetermekek.hu

Kapcsolat

06 30 777 9666

Adatkezelés