A tökéletes nudli
Gőcze Renáta
2020-08-26
3! legyet egy csapásra – derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából!
Hozzávalók
- 700 gramm burgonya
- 1 evőkanál zsír
- 2 db tojás
- 200 gramm liszt
- só
3! legyet egy csapásra – derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából!
Hozzávalók
A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a zsírt, a tojásokat és szép fokozatosan adagold hozzá a lisztet, amihez korábban egy csipet sót is tettünk.
(Megjegyzés: sós vízben főzöm meg a krumplikat, azonban a liszthez is szoktam keverni egy keveset.)
Ha már kész a tészta, nincs más dolgod, mint lisztezett felületen ujjnyi csíkokat sodorni és 3-4cm-es darabokra felvágni, kézzel formázni és forró, lobogó vízbe helyezni (ezt a részt élvezik a gyerekek a legjobban – nem a forró vizes részre gondoltam).
Amint feljöttek a víz tetejére 1-2percig hagyd őket még puhulni és vajas tálba forgasd a panír előtt, hogy ne ragadjanak össze. A legvégén szoktam csak a panírba a tálalás előtt forgatni, hogy ropogós maradjon a köntös.
A panírhoz pirítsd vajon a zsemlemorzsát (mi a rusztikus morzsát választjuk, mely darabosabb), így igazán szép aranybarna köntöst kapnak a nudlik, mellé pedig lekvárt ajánlok – őszibaracklekvárral az igazi
Hozzávalók
A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a zsírt, a tojásokat és szép fokozatosan adagold hozzá a lisztet, amihez korábban egy csipet sót is tettünk.
(Megjegyzés: sós vízben főzöm meg a krumplikat, azonban a liszthez is szoktam keverni egy keveset.)
Ha már kész a tészta, nincs más dolgod, mint lisztezett felületen ujjnyi csíkokat sodorni és 3-4cm-es darabokra felvágni, kézzel formázni és forró, lobogó vízbe helyezni (ezt a részt élvezik a gyerekek a legjobban – nem a forró vizes részre gondoltam).
Amint feljöttek a víz tetejére 1-2percig hagyd őket még puhulni és vajas tálba forgasd a panír előtt, hogy ne ragadjanak össze. A legvégén szoktam csak a panírba a tálalás előtt forgatni, hogy ropogós maradjon a köntös.
A panírhoz pirítsd vajon a zsemlemorzsát (mi a rusztikus morzsát választjuk, mely darabosabb), így igazán szép aranybarna köntöst kapnak a nudlik, mellé pedig lekvárt ajánlok – őszibaracklekvárral az igazi
© Gőcze Termékek – Minden jog fenntartva
Arculat, fejlesztés: Bakonyi Árpád
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
Ez a webhely a Google Analytics-et használja anonim információk gyűjtésére, mint például az oldal látogatóinak száma és a legnépszerűbb oldalak.
A cookie engedélyezése lehetővé teszi, hogy javítsuk honlapunkat.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Ez a weboldal a következő sütiket használja.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.