fbpx

Tökfaragás🎃, töksütés🎃, tökös ételek 🎃…talán a legegyszerűbb és leggyorsabb krémlevest készíteni belőle – almával készítem, mellyel sokkal ízletesebb.

Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt a sütőbe helyezni, maradjon másnapra is bőven a sütőtökből, hisz sokkal ízesebb a levest sült tökből elkészíteni, mint ha csak megfőzöd…

Így nincs más feladat, mint a sütőtökpürét félretenni és ízesíteni
(TIPP: akár le is fagyaszthatod, ha később szeretnéd felhasználni).

Hozzávaló 4főre:
500gr sütőtökpüré
kisebb hagyma vaj
2 db alma
3dl víz (vagy alaplé)
2dl tejszín
fűszerek: só, bors, szerecsendió és kakukkfű

A vajon megfonnyasztott hagymán a sütőtökpürét kicsit pirítsuk meg (a sült részeket a leveshez inkább ne rakjátok bele), a fűszereket ekkor adjuk hozzá (TIPP: ha a kertben van friss kakukkfüved, használd bátran!😋) pépesítés előtt távolítsd el a szárat, az íze már bennemajd keverjük hozzá a darabolt, pucolt almát is, pár perc után öntsük fel az alaplével, picit főzzük és botmixer segítségével egyneműsítsük, majd a legvégén adjuk hozzá a tejszínt is.

( a tejszín elhagyható, anélkül is krémes és finom – ekkor több alaplevet szükséges hozzáadni).

A tetejére pirított tökmagot, ínyenceknek tökmagolajat is ajánlok.

Jó étvágyat!