fbpx

3! legyet egy csapásra – derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából!

Hozzávalók:

700gramm burgonya
1evőkanál zsír
2db tojás
200gramm liszt
A tészta elkészítése:
A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a zsírt, a tojásokat és szép fokozatosan adagold hozzá a lisztet, amihez korábban egy csipet sót is tettünk.
(Megjegyzés: sós vízben főzöm meg a krumplikat, azonban a liszthez is szoktam keverni egy keveset.) 
Ha már kész a tészta, nincs más dolgod, mint lisztezett felületen ujjnyi csíkokat sodorni és 3-4cm-es darabokra felvágni, kézzel formázni és forró, lobogó vízbe helyezni (ezt a részt élvezik a gyerekek a legjobban – nem a forró vizes részre gondoltam).
Amint feljöttek a víz tetejére 1-2percig hagyd őket még puhulni és vajas tálba forgasd a panír előtt, hogy ne ragadjanak össze. A legvégén szoktam csak a panírba a tálalás előtt forgatni, hogy ropogós maradjon a köntös. 

A panírhoz pirítsd vajon a zsemlemorzsát (mi a rusztikus morzsát választjuk, mely darabosabb), így igazán szép aranybarna köntöst kapnak a nudlik, mellé pedig lekvárt ajánlok – őszibaracklekvárral az igazi 🙂