Egy dologban pocsék vagyok, az pedig a palacsintasütés! Az egyszerű dolgok nekem valahogy a legnehezebb dolgok… pláne, hogy a nagyi palacsintája hibátlan és verhetetlen! Talán ott rontom el, hogy recept alapján próbálom elkészíteni. A palacsintát pedig nem lehet recept alapján elkészíteni!!! Érezni kell a tészta sűrűségét, hogy adott liszthez mennyi tejre esetleg egy kis szódára van még szükség.
Hozzávalók:
200gramm liszt
2 tojás
400ml tej
só
2evőkanál étolaj
egy kis szóda



Ami azonban elronthatatlan, amihez semmi nem szükséges, csupán a hozzávalók összekeverése, az nem más, mint az amerikai palacsinta. Sütésekor vastagabb és kisebb átmérőjű tésztát készítsünk.
Hozzávalók:

Míg a klasszikus palacsintához sárgabaracklekvár az igazi, addig az amerikai palacsintát mézzel és gyümölccsel fogyasztjuk. Mézeink közül válaszd hozzá ízesített fajtákat – bodzást, levendulást, mentást vagy citromfüvest, igazi különlegességek.