fbpx

Szenvedélyünk az étkezés, ez az egyik passziónk a sok közül, amelyben igazán egymásra találtunk. Megismerkedésünk pillanatától keressük, kutatjuk az új ízeket, helyeket, ami feltölt bennünket: legyen az egy egyszerű étel vagy egy Michelin csillagos étterem menüsora. Hiszünk abban, hogy jót és jól főzni csak természetes, válogatott alapanyagokból lehet, kerülve a mesterséges ízfokozókat, adalékanyagokat, tartósítószereket.

“Az vagy, amit megeszel!” – Évekkel korábban még nem volt ekkora lehetőség tartósítószer- és adalékanyag-mentes termékeket vásárolni, így sok mindent mi magunk készítettünk el otthon. Zsolt hobbiból kezdett el füstölt szárazkolbászt készíteni, a cukormentes termékek pedig az én állapotom révén vált aktuálissá, amikor inzulinrezisztenciát (ami nem más mint a cukorbetegség előszobája) állapítottak meg nálam, lényegében minden termékünk az otthonunkból, a konyhánkból indult útjára.

Ez a kép 2014. szeptember 18-án készült, épp az első zakuszkánkat készítettem. Három órán keresztül kevertem, háttal (!), mert a pocakom miatt nem fértem el másképp.🤣 Persze azóta már nem a konyhámban készül, de a történetünk a zöldségpástétomokkal valahol itt kezdődött, másfél nap múlva pedig életünk legnagyobb kalandja, amikor megszületett a mi drága kisfiunk. 💕

Folytatódott aztán a kísérletezés és számtalan történetet eleveníthetnénk fel, hogyan használtuk ki az alvásidőt, pl. hogyan magoztam nappaliban több 10kg szilvát, sütöttünk és pucoltunk padlizsánt, paprikát a teraszon, hogyan alakult át a garázs raktárrá, ahol éjjel címkéztük és csomagoltuk a termékeket.  Minden termékünknek megvan a maga története, kapcsolódik hozzá jó és rossz élmény, sikerek és kudarcok egyaránt. Szeretnénk megköszönni ezúton is azt a rengeteg pozitív visszajelzést, olykor építő kritikát, ami átsegít(ett) a nehezebb időszakokon, sokszor merítettünk belőle.  

Célunk, hogy minél több Gőcze termék kerüljön a családi asztalra, színesítsük általuk az étkezéseket, melyekkel nem csak egészségesen, hanem változatosan is lehet táplálkozni. Rengeteg mártogatóst, krémet, kencét készítünk, legfőképp reggelire és vacsorára fogyasztjuk – sajnos nem mindent tudunk értékesíteni is, így nem kerül a Gőcze Termékek közé, de ötletként az oldalunkon megosztjuk veletek.

Sütőtök krémleves almával

Tökfaragás, töksütés, tökös ételek ...talán a legegyszerűbb és leggyorsabb krémlevest készíteni belőle - almával készítem, mellyel sokkal ízletesebb. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt a sütőbe helyezni, maradjon másnapra is bőven a sütőtökből, hisz sokkal...

A nagyi palacsintájának nincsen párja!

Egy dologban pocsék vagyok, az pedig a palacsintasütés! Az egyszerű dolgok nekem valahogy a legnehezebb dolgok... pláne, hogy a nagyi palacsintája hibátlan és verhetetlen! Talán ott rontom el, hogy recept alapján próbálom elkészíteni. A palacsintát pedig nem lehet...

A tökéletes nudli

3! legyet egy csapásra - derelye, gombóc ééééés NUDLI készíthető ugyanabból a tésztából! Hozzávalók: 700gramm burgonya 1evőkanál zsír 2db tojás 200gramm liszt só A tészta elkészítése: A héjában főtt burgonyát hámozd meg, krumplinyomóval törd össze és...

Szilvás gombóc vagy derelye?

Nem szívesen dolgozom liszttel a konyhában, mert az első gondolatom a vele járó takarítás, ami még nagyobb feladat, ha segítséget is kapok közben. Elkészítése családi programnak tökéletes, bár én jobban szerettem gyerekként is inkább fogyasztani, mint elkészíteni......

Császármorzsa

Egy tartalmas leves után szívesen fogyasztunk valami édeset, így nálunk a császármorzsa egy kedvelt főétel. Szerintem az osztrákok a mesterei ennek az ételnek, így hiába kóstoltam már számtalan családnál, nekem még mindig az a befutó. Az alapvető különbség, hogy sok...

Kacsamell polentával és lilahagymalekvárral

Legtöbben félnek belevágni és inkább csak étteremben rendelnek kacsát, azonban ha sikerül eltalálni a megfelelő sütési technikát, mennyei lakomát varázsolhatsz egy pillanat alatt a családi asztalra és garantálom, mindenki megnyalja mind a tíz ujját az étkezés után...

Zellerkrémleves egy pillanat alatt…

Rohanó életünkben néha még az is nehézséget okoz, hogy kitaláljuk mit főzzünk, így igazán hasznos pár olyan recept, ami segítségünkre van, ha még bevásárolni sincs időnk. Gyorsan valami finomat kell varázsolni az asztalra, de ugyanakkor legyen házias és változatos?...

Pikáns lilahagymalekvár

Emlékszem, amikor először ettem hagymalekvárt, először nem tudtam megfogalmazni pontosan mit érzek, hiszen egyszerre volt édes és sós, kicsit savanyú, állaga ragacsos, de alig bírtam abbahagyni. Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e...

Körözött, a család kedvence

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, talán ez a leggyorsabb is   Ennek a krémnek fontos alkotóeleme a hagyma - lilahagyma vagy vöröshagyma? lényegében mindegy - azonban fontos, hogy minél kisebb darabokra aprítsuk, akár pépként is hozzáadhatjuk a túróhoz. A...

Bryndzát vacsorára!

Ahány ház annyi szokás, ki hogyan készíti el ezt a sajtkrémet. Megosztó is tud lenni, hisz a juhtúró jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Kellemesen ízesítve azonban nem hiszem, hogy van aki visszautasítja. A sztrapacska elengedhetetlen kiegészítőjeként...