fbpx

A fűszerek és fűszernövények nagy szerepet játszanak az életünkben, ízükkel, színükkel ízletessé teszik az alapanyagokat, termékeinket – nélkülük egyhangú lenne minden étel. Alapelv, hogy mindig az étel ízét emeljük ki a fűszerezéssel, azonban nem szabad túlzásokba esni! Sok kísérletezés és munkaóra áll mögöttünk, mire kialakult a végleges receptúra, egyáltalán nem könnyű feladat – egy picit ebből, egy csipetet abból…. azonban nagyobb mennyiségnél: mennyi is az a csipet?! Minden fűszernek megvan a különös sajátossága amit a saját ízlésünkhöz kell igazítani, mennyit használunk belőle, magunkra tudunk csak hagyatkozni.

 

Termékeink ízesítéséhez HIMALÁJA sót használunk – egészségesebb alternatíva, ha sóról van szó. Jótékony élettani hatásairól biztos sokat hallottatok már, nagy előnye, hogy lúgos hatással bír, a rengeteg savasító étel fogyasztása mellett nem mindegy, hogy milyen sót viszünk be az étkezés során – minőségi só fogyasztására nagy szüksége van a szervezetnek!

 

A Gőcze termékeket következetesen, minden egyes alkalommal, ugyanúgy kell elkészítenünk és fűszereznünk, mint ahogy vásárlóink megszokták, ehhez elengedetlen, hogy megbízható helyről vásároljuk a fűszereket. A fűszereket Szegedről, a fokhagymát egyenesen Makóról szállítják.
Lehetőség szerint mi is termelőtől vásárolunk!

 

Nemrég pedig egy családi program során, amikor medvehagymát szedtünk egy közeli erdőben, hazafelé baktatva fogalmazódott meg az ötlet, hogy ezt a fűszernövényt mindenképp szeretnénk felhasználni egy új termékben, így jött létre és került a termékek közé új zöldségpástétomunk, ami nem más, mint a MEDVEHAGYMÁS ZELLERKRÉM.

A MEDVEHAGYMA virágzásakor már biztosak lehetünk, hogy nem a mérgező gyöngyvirág leveleit szedjük, hiszen a két növény virága merően eltér egymástól, azonban a virágot ne fogyasszátok – válogassátok át, alaposan mossátok meg és kezdődhet az aprítás, melyet legkönnyebben egy bárd vagy nagyobb kés segítségével végezzetek! 

Egy apró TRÜKKÖT árulok el nektek, hogy tudjátok ezt a fűszernövényt egész évben használni a konyhában!  Az aprított medvehagymából készíthetsz pestot, így sokáig eláll a hűtőben az olivaolajnak és sónak köszönhetően, bátran ízesíthetsz vele salátát, tésztát. Azonban mi nem csak így tároljuk, a legjobb kis adagokban a mélyhűtőben elhelyezni egy kis tálkában, melyet bármikor elővehetsz, ha ízesíteni szeretnéd ételeidet 😉