Többnyire pástétomokhoz fogyasztják, leginkább libamáj mellé kínálják e pikáns feltétet. Lényegében mindenhez megy 🙂 sajtokhoz, sült húsokhoz, zöldségekhez… de tálalhatjuk puliszkára is – a legegyszerűbb ételt is feldobja!

A hagymalekvár készítésének legnehezebb része a tisztítás és a hagyma közepének az eltávolítása, (ha a hagymalekvár készítésére vállalkozol, ne hanyagold el ezt a lépést, különben megkeseredhet), majd az aprítás.

Inzulinrezisztensként sokat próbálkoztam elkészíteni a hagymalekvárt cukor hozzáadása nélkül (diétánkban a cukor tiltólistás), azonban kudarcot vallottam – az első lépés ugyanis a cukor karamellizálása és ebben a lilahagyma átforgatása….az elveimből azonban nem engedtem, így a természetes ízesítőszert vettem alapul, cukor helyett mézet használtam (igaz, diétánkban mézet sem fogyaszthatunk, de a lelkemnek még mindig jobb így….)!
Az aprított hagymát tehát méz, balzsamecet, fűszerek és saját cukormentes szilvalekvárunk hozzáadásával átforgattuk, majd addig főztük, míg egészen sötét barnás-bordó színe nem lett és teljesen meg nem puhult a hagyma, valamint az állaga kellően ragacsossá nem vált.
A Gőcze pikáns lilahagymalekvár igazi egyedi ínyencség, gazdagon bántunk a fűszerekkel, hisz ettől válik különlegessé!
A hagymalekvárt ugyanúgy sterilizált üvegekbe töltöttük, mint minden más lekvárunkat és pástétomunkat, majd hőkezeltük, így felbontásig hosszú ideig polcon tartható, utána azonban hűtőben tárolandó, bár nem hiszem hogy marad belőle 😉
Kattints a címkére és kezdődhet a vásárlás!