fbpx
Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, talán ez a leggyorsabb is  winksmile

Ennek a krémnek fontos alkotóeleme a hagyma – lilahagyma vagy vöröshagyma? lényegében mindegy – azonban fontos, hogy minél kisebb darabokra aprítsuk, akár pépként is hozzáadhatjuk a túróhoz. A legjobb, ha pár órával fogyasztás előtt keverjük össze a hozzávalókat, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek – szerintem ez a legnagyobb titka a körözöttnek!

Ezúttal azonban ajánlom egyik kedvenc fűszernövényemet, a snidlinget más néven a metélőhagymát, mely a tavasz első zöldülő hírnöke! Örömmel fedeztem fel a kertben és használtam rögtön a körözötthez, hisz ez a család kedvence. Ebben az esetben nem használok sem lilahagymát, sem vöröshagymát, hiszen a zsenge fűszernövény ízét szeretném inkább hangsúlyozni.

Hozzávalók:

250gramm tehéntúró
200gramm tejföl (mi igazán habosan, krémesen szeretjük)
metélőhagyma
fűszerpaprika (opcionális)
kömény
bors

Mindenképp ültessetek a kiskertbe metélőhagymát, könnyen beszerezhető piacon, kertészetekben.
Tavasztól késő őszig üde zölden pompázik, különös törődést nem igényel, ültethető fák közé, napos vagy árnyékos helyre. Nyáron pedig hosszan nyíló kékeslila gyönyörű virágai színesítik a kertet, melyből könnyen varázsolhattok egy csokor virágot az asztalra.

Válasszatok mellé Gőcze kolbászt – csípőset, csemegét, erőset – ki melyiket szereti….