fbpx
Ahány ház annyi szokás, ki hogyan készíti el ezt a sajtkrémet. Megosztó is tud lenni, hisz a juhtúró jellegzetes ízét nem mindenki szereti.
Kellemesen ízesítve azonban nem hiszem, hogy van aki visszautasítja.
A sztrapacska elengedhetetlen kiegészítőjeként ismert alapanyagot, szívesen használjuk saját receptjeinkben, elsősorban szlovák nemzeti ételekben kóstolhatjuk rendszeresen. A bryndza kissé csípős és sós, így sót nemigen kell használnunk, bármilyen ételt is készítünk belőle!

Készítsünk belőle tehát vacsorára egy gyors krémet!

Sokan reggelire is fogyasztják – ettől én óva intek mindenkit, hiszen a fő ízesítője a hagyma, legyen az bármilyen, kellemetlenséget ne okozzunk magunknak munkába menet 🙂

Hozzávalók:
200gramm bryndza, azaz juhtúró
150gramm tejföl
bors
apróra vágott medvehagyma

Ötlet: Ültess a kertedbe egy kis tővel és nem okoz gondot tavasszal a beszerzése 😉

A juhtúrót villával kicsit nyomkodjuk össze, enyhén borsozzuk, tegyük hozzá a frissen vágott medvehagymát és tejföllel alaposan keverjük ki. Lehet játszani a tejföl arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tegyünk bele több tejfölt, ekkor az állaga kissé megváltozik, lágyabbá válik.
Ha kísérletezni szeretnél; használhatsz ízesítésnek még fűszerpaprikát (csemegét, csípőset), medvehagyma helyett fokhagymát, lilahagymát, vöröshagymát, metélőhagymát, tejföl mellé/helyett natúr sajtkrémet.

Jó étvágyat a vacsorához – válassz hozzá füstölt kolbászunkból!

Sokan reggelire is fogyasztják – ettől én óva intek mindenkit, hiszen a fő ízesítője a hagyma, legyen az bármilyen, kellemetlenséget ne okozzunk magunknak munkába menet 🙂

Hozzávalók:
200gramm bryndza, azaz juhtúró
150gramm tejföl
bors
apróra vágott medvehagyma

Ötlet: Ültess a kertedbe egy kis tővel és nem okoz gondot tavasszal a beszerzése 😉

 

A juhtúrót villával kicsit nyomkodjuk össze, enyhén borsozzuk, tegyük hozzá a frissen vágott medvehagymát és tejföllel alaposan keverjük ki. Lehet játszani a tejföl arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tegyünk bele több tejfölt, ekkor az állaga kissé megváltozik, lágyabbá válik.
Ha kísérletezni szeretnél; használhatsz ízesítésnek még fűszerpaprikát (csemegét, csípőset), medvehagyma helyett fokhagymát, lilahagymát, vöröshagymát, metélőhagymát, tejföl mellé/helyett natúr sajtkrémet.

Jó étvágyat a vacsorához – válassz hozzá füstölt kolbászunkból!