Mézeskalács nélkül nincs karácsonyi készülődés, felnőttnek, gyereknek egyaránt kedves időtöltés a sütéssel az adventre hangolódni. Hagyomány nálunk is megtölteni a sütis dobozokat egy kis finomsággal és kiváló délutáni elfoglaltság az apróságok díszítése, mindenki kiélheti magát a kézügyességéhez mérten.
Ami miatt ki nem hagynám a mézeskalács sütését – az illat, ami sütés közben megtölti a házat, napokkal később is érzem a fűszerek illatát, ahogy belépek az ajtón.

Nem szoktam kis adag tésztát begyúrni, számomra ez a feladat nehézsége – azonban nem is sütjük ki egyszerre az összes tésztát, kisebb zacskókban elteszem a hűtőbe, így bármikor elővehetem és pár perc alatt újra érezhetem a Karácsony illatát.

Ha még nincs jól bevált receptetek, használjátok a miénket;
- Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 4 evőkanál Gőcze méz
- 1,5 evőkanál szódabikarbóna
- fűszerek ízlés szerint (kardamon, csillagánizs, fahéj, szegfűbors, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd egy kis pihentetés után nyújtsuk ki. Szaggassuk ki a formákat, kenjük meg tojássárgájával és nyomjunk bele egy-egy fél diót. 3-4 percre tegyük 180-200 fokos sütőbe.
