fbpx
Vendégül látni az egész családot, rokonságot, barátokat… nem könnyű feladat. 
Mindenki megtapasztalta már, milyen fárasztó, több órás vásárlás után, a konyhában folytatni a harcot, futni az idővel, amikor megpróbálsz mindent frissen az asztalra tenni, hogy mindenki a tökéletes falatokat kóstolhassa. Öröm látni vendégeink arcát, ahogy jóízűen falatoznak, de láttam már a tükörben magam, ahogy szikrákat szórtak a szemeim egy-egy késő vendég érkezésekor, hisz az járt már csak a fejemben, hogy kezdhetek megint mindent elölről – terítést, tálalást, pakolást… 

Szakmámból adódóan mindig is fontos volt számomra, hogy jó vendéglátó legyek – idővel megtanultam, hogy kerülnöm kell a körülményes fogásokat, ha élvezni is akarom a társaságot, minden nem megy egyszerre. Éppen ezért, hogy ne kelljen állandóan a konyhába szaladgálni, hogy begyújtsuk, eloltsuk, felszeleteljük, kitálaljuk…. a finomságokat, olyan falatokkal készülök, amit egyszerű elkészíteni és mindenkinek ízlik. Az a legjobb, ha minden kész van és kedvünkre beszélgethetünk mi, vendéglátók is az asztal mellett.

Néhány praktika, hogy minimalizáld az eszközök használatát, ezáltal a mosogatást 😉
– sajtokhoz, gyümölcsökhöz, kolbászfalatokhoz használj fogpiszkálót, hogy legyen mire tűzni a finomságokat!
– különböző kínálótálakat, többféle méretű tálcákat helyezhetsz a lakás több pontjára, így mindenki könnyen eléri azokat
– gyümölcsöket is érdemes feldarabolni, hogy egyetlen falással fogyasztható legyen – jó választás magvakat is kínálni mellé
– szendvicsek: érdemes kicsi, legfeljebb két falásra eltüntethető katonákat készíteni, hiszen a nyilvánvaló praktikumon túl nagyon gusztusosak is
 
Legutóbb ez a pár vendégváró falat, közte természetesen Gőcze termékek várták a családot, miután mindenki jól lakott, jöhetett a szülinapi torta is!