fbpx

Igaz már közel sincs lecsó szezon, de sokan – köztük mi is – tettünk el pár üveg lecsót, amiből a következő szezonig gondoskodhatunk egy gyors ebédről, igaz nem olyan mennyei, mint a friss zöldségből, de felelevenítem, hogyan is készül nyáron nálunk a lecsó.

Nem használok szalonnát, lehet itt most elvesztettem jó pár követőmet, de próbáljátok ki, szerintem nem kell bele 😀
Csípős kolbászunkat felszeletelem és nem túl magas hőmérsékleten lepirítom, hogy a benne lévő zsiradékot kiengedje, kiveszem a serpenyőből és félreteszem. A megmaradt zsiradékban fonnyasztom meg a hagymát és adom hozzá a meghámozott paradicsomot, melyet szétfőzök (IGEN! a paradicsommal kezdem!) és csak ekkor teszem bele a felkarikázott paprikát, amit félig puhára párolok,mert nem szeretem szétfőzni.

Általában nem igényel utóízesítést, de azért kóstoljátok meg! só? bors? Pirospaprikát én nem teszek már bele, a hagyma már felszívta 😉 visszaborítom a kolbászszeleteket és amíg a felvert tojásokat hozzákeverem van ideje egy kicsit visszapuhulni, ne nagyon, mert a száraz kolbásznál nincs jobb! Purpur kenyérrel fogyasztom – a recept így teljesen IR-barát. Mi így szeretjük!