fbpx

Miben más ez a kolbász, mint a többi? Ha még nem kóstoltad, szeretném nektek bemutatni;

Az inas, mócsingos részeket, hártyákat, faggyús részeket, porcogókat teljes mértékben eltávolítjuk a húsról, majd szalonna hozzáadásával daráljuk és fűszerezzük. Hiszünk abban, hogy minden részlet számít, így a technológia mellett alapvető a megfelelő fűszerek kiválasztása volt, a fokhagymát egyenesen Makóról a fűszerpaprikát pedig Szegedről kapjuk, mindemellett csak prémium fűszereket használunk, hisz az állandó minőség biztosításához elengedhetetlen. A fűszerek közül fontos kiemelnem a sót – minden termékünknél himalája sót használunk, melyet tisztasága és élettani hatásai miatt választottunk.

Az elvágatlan belet több részben, csigavonalakba tekerjük, és a vég nélküli kolbászt utána méretre daraboljuk – tetszés szerinti hosszúságban csavarunk egyet-egyet a betöltött kolbászon. A betöltött, méretre vágott kolbászokat rögtön felakasztjuk egy rúdra, és szikkasztás után azonnal hideg füstre helyezzük.

Természetesen, mint régen….

A kolbászok tartósítását füstöléssel, majd azt követő szárításos érleléssel végezzük. 

A füstölésnek három alapvető feladata van:
– a füstölés hővel jár, így a nedvességtartalom lehetőleg egyenletesen csökken, miközben a termék megfüstölődik
– a hús ízletesebbé, étvágygerjesztőbbé válik
– a füstölés konzerválás is, mely meggátolja a baktériumok szaporodását.
Mitől egyedi a füstölésünk? Bükkfát használunk és hideg füstöt alkalmazunk.
A kolbászok füstölése után kezdődik az érlelés, mely végén vákuumcsomagolással zárjuk le a folyamatot, így annak kinyitásáig a száraz kolbász állaga nem változik.
 
Remélem kedvet kaptak megkóstolni csemege, csípős és snack kolbászunkat, várjuk visszajelzésüket!