fbpx

Munkámból kifolyólag rengeteg emberrel találkozom, sokak életébe betekintést nyerek és azt tapasztalom, hogy mindenkinek van egy története. Történet a gyerekkorból, az iskoláról, felnőtté válással kapcsolatban, mivel kellett és mivel nem kellett foglalkoznia régen, mert ahogy telnek az évek már egyre több dologgal szembesülünk. 

Elértem azt az életkort, hogy foglalkoznom kell az egészségemmel, annak megóvásával, hisz sokaktól halljuk a közhelyes mondatot: “Csak egészség legyen a többi nem számít!” ameddig nincs kifejezett problémánk, hajlamosak vagyunk nem foglalkozni vele. Inzulinrezisztens vagyok, ez nem visszafordítható folyamat, próbálok ezzel együtt élni, bevallom több-kevesebb sikerrel…. azonban van az a szint, amikor már nem lehet bűnözni, mert a szervezet azonnal jelez, hogy ebből már nem kér többet. Ez pedig lehet akár CUKORBETEGSÉG, GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG, LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG, ÉTELINTOLERNCIA stb. 

 Akik ismerik, hallottak ezekről a szavakról, tisztában vannak vele, milyen nehezen lehet betartani a különböző diétákat, hisz szokásainkról nehéz lemondani. A kezdeti nehézségek ellenére azonban gyorsan alkalmazkodunk, főleg ha megtaláljuk azokat a forrásokat, amikhez bátran nyúlhatunk. Ehhez segítség lehet termékeink, melyek hosszú ideig polcon tarthatóak, csak felbontás után kell hűtőben tárolni.

Ajánlom ezúttal zöldségpástétomainkat, a padlizsános-, babos-, gombás zakuszkánkat és a lilahagymás padlizsánkrémet, amiket bátran fogyaszthat a fent említett betegségben szenvedők.

 

A padlizsános zakuszka eredeti receptje cukrot is tartalmazott, majd átalakítottuk a receptet, hogy mindenki számára fogyaszthatóvá váljon.

Lilahagymás padlizsánkrémünket éppen ezért, laktózmentesen készítettük el.
Családunk azonban tejföllel és majonézzel szereti a legjobban – így az üvegen találjátok a mi receptünket:
100gramm lilahagymás padlizsánkrémhez 20gramm majonézt és 40gramm tejfölt keverjetek! 
Már csak egy kis pirítóst készíts hozzá és egy csípős füstölt Gőcze kolbászt 😀